SOMA MEDIASSA

TÄSSÄ LINKKEJÄ SOMASTA KERTOVIIN POSTAUKSIIN JA ARTIKKELEIHIN

misorella_lounalla_soma_3

Misorella: LOUNAALLA – Ravintola Soma

Rakastan sushia. Se on lounasruoka, jota on pakko saada vähintään kerran viikossa. Voitte siis arvata kuinka innoissani olin keväällä kuullessani viimein Suomeen rantautuvasta sushiburritosta.

1334_full

glu.fi: Ravintola Soma

Tuli vihdoin testattua sushi-burritot, kun Ravintola Soma avasi toimipisteen Helsingin Rautatieasemaa vastapääten. Pitkä ja kapea tila on värimaailmaltaan raikaan vaaleasävyinen.

765x765_soma2

Goji&Avocado: Pieni & SOMA ravintolavinkki

Pari päivää sitten avautui Helsinkiin kaupungin ensimmäinen sushiburrito-paikka, Ravintola Soma. Sitä ehdittiin hehkuttaa paljon jo ennen avaamista monessa paikassa mm. valikoiman gluteenittomuuden ja maidottomuuden ansiosta.

f52edb140b26da0ce0243d6e1122cb02

CITY: HULLU, MUTTA NEROKAS SUSHIBURRITO

Sushiburrito on ruoka, jonka makua on vaikea kuvitella etukäteen.
Jos sushin suuri ystävä kuvittelee saavansa vain tavallista suuremman makirullan, tulee eteen varmasti pettymys. Jokainen omanarvontuntoinen japanilainen sushikokki saisikin varmasti slaagin nähdessään Soman linjastolla valmistuvan valtavan mötkylän, jolla ei ole oikeastaan mitään muuta yhteistä sirojen sushipalasten kanssa kuin merilevä ja riisi.

soma-sushiburrito-helsinki-4-of-14

52 WEEKS OF DELICIOUSNESS

Mieletöntä, ihanaa että saimme sushiburritot myös Suomeen. Olen suuri sushin ystävä ja etenkin nyt, kun olen kitkuttanut ilman rakastamiani lohinigireitä jo useamman kuukauden, on sushihimoni äärirajoillaan. SOMAsta löytyy burritoja lähes jokaiselle ruokavaliolle, ne ovat luontaisesti gluteenittomia ja maidottomia sekä sopivat tällaiselle (väliaikaisesti) raakaa kalaakin välttelevälle. Listalla olisi ollut myös mm. vege, kana- ja lihaburritot.

sushiburrito-5

(English) BEACH HOUSE KITCHEN

Maailmalla sushiburritoita on nautittu jo iät ja ajat, mutta Suomeen tämän nautinnon toivat Sami Ateek ja Top chef -finalisti Samu Koskinen, joka on kehittänyt Soman tarjoamat täytevaihtoehdot. Otimme seuralaiseni kanssa kaksi eri vaihtoehtoa, jotta pääsimme maistelemaan ja vertailemaan eri makuja.

img_9502

Soma & älytön sushiburrito

Olin haljeta onnesta, kun yksi päivä kaupungilta kotiin kävellessäni huomasin, että ihan mun naapuriin on avautumassa uusi ravintola. Eikä ihan mikä tahansa ravintola, vaan sushiburritoja tarjoileva Ravintola Soma!

soma_sushiburrito

SOMA – sushiburrito – Privateblend

Bongasin jo aiemmin uuden SOMA-ravintolan teippaukset Fredrikinkadulta Pino-kauppaa vastapäätä. Paikka aukesi hiljattain ja päätin koukata sen kautta eilen kotiin hakemaan iltapalaa. Pikaruokapaikan juttu on siis sushiburritot, joita ei ole käsittääkseni saanut aiemmin Suomesta. Ei sen puoleen, että olisin niitä syönyt matkoillakaan, vaikka ne ovat iso juttu muun muassa San Franciscossa, josta paikka on saanut kipinän. Kokeilemaan siis.