MEIDÄN TARINAMME

Soma nimi tulee San Franciscon SoMa –alueesta, josta ystäväporukka tämän idean poimi.

–Istuimme italialaisessa ravintolassa lounaalla, kun huomasimme pitkän jonon ihmisiä kiemurtelevan pitkin katua. Pakko oli lähteä katsomaan mitä tuolla oikein tapahtuu, kertoo Sami Ateek ravintolan isärullaaja.

Sushiburrito oli tämän ilmiön takana ja nyt se on Suomessa.

Sushiburrito on meksikolaisen burriton ja japanilaisen sushin fuusio.

Se on kädestä syötävä, raikas, terveellinen noin 550 grammaa painava rulla. Sushiburritoissa sulautuvat yhteen Aasian ja Etelä-Amerikan ruokakulttuurit.

Suomeen tuotteet on kehittänyt Top Chef -finalisti Samu Koskinen. Päärullaajana hän on yhdistänyt monia tekstuureja ja makuja muodostaen niistä herkullisia kulinaarisia kokonaisuuksia.

Kaikki kastikkeista lähtien valmistetaan omassa keittiössä. Sushiburrito kääritään aina asiakkaan edessä ja se rakentuu ilman puolivalmisteita. Ne ovat värikästä, raikasta ruokaa, jonka koostumus on rapsakka, kun sitä puraisee. Se onkin sushiburriton juju – rapeus, tuoreus ja fantastinen maku.

SOMAn sushiburritot ovat luontaisesti gluteenittomia, maidottomia ja ne sisältävät runsaasti tuoreita herkullisia kasviksia. Valittavana ovat kasvis-, vegaani-, kala-, kana-, katkarapu- ja liharullat.

SUSHIBURRITO
SUSHIBURRITO ON MEKSIKOLAISEN BURRITON JA JAPANILAISEN SUSHIN FUUSIO

Se on kädestä syötävä, raikas, terveellinen noin 550 grammaa painava rulla. Sushiburritoissa sulautuvat yhteen Aasian ja Etelä-Amerikan ruokakulttuurit.

Sushiburrito kääritään aina asiakkaan edessä ja se rakentuu ilman puolivalmisteita. Ne ovat värikästä, raikasta ruokaa, jonka koostumus on rapsakka, kun sitä puraisee. Se onkin sushiburriton juju – rapeus, tuoreus ja fantastinen maku.

SOMAn sushiburritot ovat luontaisesti gluteenittomia ja maidottomia. Valittavana ovat kasvis-, vegaani-, kala-, kana- ja liharullat.

Sushiburrittoissa käytetään parhaita mahdollisia sesongin kasviksia. Osa kasviksista pikkelöidään säilyttäen niiden ominaismaut ja tuoreuden. Suikaloimme, raastamme, pilkomme ja leikkaamme kaikki ainekset omassa keittiössämme.

Sokerina käytämme ainoastaan reilun kaupan luomuruokosokeria.

Majoneesit teemme itse kotimaisesta rypsiöljystä.

Näistä ja muista herkullisista aineksista syntyvät maailman parhaat sushiburritot.

KULHOSALAATIT

Haluamme tarjota sushiburritojen valmistuksessa käyttämämme ainekset myös salaattien muodossa, ilman riisiä ja norilevää.

Valittavana on kaksi kokoa 400 grammaa tai 550 grammaa pelkkiä makuja.

Ensin sekoitamme kulhossa rapeaa romainesalaattia tuoreiden vihannesten kera.

Tässä kohtaa lisäämme soijavinaigrettea saaden maut kohdistumaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Sen jälkeen kasaamme muut raaka-aineet päälle ja loppu sinetöidään

maukkailla omatekoisilla kastikkeilla.

Tästä prosessista syntyy Suomen parhaat salaatit.

SOPPANUUDELIT
SOMAN SOPPANUUDELIT ON RAMEN -TYYPPINEN MAUKAS NUUDELIKEITTO

“Keitot ovat loistavia annoksia valikoimaamme, koska kylmällä ilmalla höyryävän maittava keitto, tuoreista terveellisistä aineksista, on mitä mainioin lounas tai vaikka illallinen”, kertoo soppien makujen takaa löytyvä Top Chef finalisti ja Soman oma rullamestari Samu Koskinen.

Keitot ovat tehty omassa keittiössä valmistettuun ramen- liemeen, riisinuudelia, pikkelikurpitsaa, paahdettua sipulia, korianteria ja seesaminsiemeniä. Pääraaka-aineen voi valita kahdeksasta eri vaihtoehdosta, niistä kolme on vegaanista.

Soppa on maidoton ja gluteeniton. Se on helppo napata mukaan tai syödä pikaisesti paikan päällä.

Kaikki annokset sisältävät itsetehtyä ramen lientä, riisinuudeleita, kiinankaalia, porkkanaa, punasipulia, kurkkua, pikkelöityä myskikurpitsaa, korianteria, paahdettua sipulia ja sesaminsiemeniä

SEKÄ YKSI SEURAAVISTA:
Inkiväärisoijalla marinoitu tofu 9,90€
Hoisinhärkäpapu 9,90€
Soija-marinoitu kirjolohi pintapaahdettuna 10,90€
Kylmäsavulohta 9,90€
Sesam-marinoitu katkarapu 11,90
Naudan paistia hoisin kastikkeessa 9,90€
Kanaa Chipotle kastikkeessa 8,90€

CATERING

Sushiburritot sopivat täydellisesti tarjoiltavaksi myös isommalle porukalle erilaisiin juhliin ja tilaisuuksiin. Ne ovat helposti kädestä syötäviä ja sopivat lähes jokaiseen ruokavalioon

Nerokkaan puolikkaiksi avautuvan paketoinnin ansiosta rullat on helppo asetella näyttävästi esille

Rullilla saa helposti loihdittua kulinaarista värikkyyttä tarjoiluun ja lisäksi ne toimivat erikoisuudellaan loistavana jäänrikkojana tilaisuudessa kuin tilaisuudessa.

SOMA MEDIASSA
logo-black
logo-instagram
Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
RESTAURANT

YOU WILL FIND US FROM CENTER OF THE CITY

KAIVOKATU 10 B

PHONE +358 44 2311 071

info@ravintolasoma.fi

OPEN WEEKDAYS 11-20 AND SATURDAYS 12-22